februari 5, 2023

Hoe hoog moet je hanglampen in Tiffany-stijl hangen?

Hanglampen in Tiffany-stijl zijn een mooi en uniek accessoire dat aan de meeste decors kan worden toegevoegd. Deze felgekleurde, grillige stijl heeft de tand des tijds doorstaan. Hanglampen zijn een steunpilaar geworden omdat ze veelzijdig zijn. U kunt ze gebruiken in situaties waar u geen vloerstaande of tafelblad zou kunnen gebruiken. De vraag die veel mensen hebben bij het werken met hangende lampen in Tiffany-stijl, is echter een kwestie van wat de hoogte-eisen kunnen zijn.

Je hebt vast wel eens hanglampen in Tiffany-stijl gezien in je favoriete restaurant. De lampenkap zelf zorgt namelijk voor een meer ontspannend, kalmerend effect door de semi-translucentie van het veelkleurige glas. Ze zijn ook vrij gemakkelijk in bijna elk soort decor te passen en passen goed bij veel verschillende thema’s. Het is ook gemakkelijk om er een in uw huis te gebruiken en kan een vleugje flair en creativiteit toevoegen aan het uiterlijk van uw kamer.

Hanglampen worden opgehangen aan het midden van een ruimte. Als u bijvoorbeeld een lamp installeert die boven een keukeneiland hangt, bevindt deze zich aan het plafond, gecentreerd door de afmetingen van het tafelblad van het eiland, eronder. Ook het bepalen van de juiste hoogte voor hanglampen is vrij eenvoudig. Elke hanglamp moet ongeveer 28-34 inch boven het oppervlak eronder worden opgehangen, wanneer hij boven een tafel, aanrecht of eiland wordt opgehangen. Zorg ervoor dat de afstand van de basis van de lampenkap tot de tafel in die maat is.

Dat is echter gewoon een vuistregel. Andere factoren die van invloed kunnen zijn op hoe hoog een lamp moet worden opgehangen, zijn afhankelijk van de grootte van de lamp versus de grootte van de tafel. Door te werken met vierkante tafels is het eenvoudig om de lamp te centreren, de afstand te meten en je lamp passend op te hangen. Maar bij zaken als een rechthoekige tafel waar u meer dan één lamp nodig heeft, of een kleinere tafel, kunt u overwegen de lamp iets lager te hangen. Dit zorgt voor een meer rustgevend effect, maar alleen als de helderheid van de lamp niet overheersend is. Voor eettafels kunnen lampen hoger geplaatst worden, maar niet zo hoog dat dit een onhandig effect op de ruimte geeft.