March 24, 2023

Hoe u de conversieratio van uw website kunt verhogen

Veel bedrijven hebben moeite om de conversiepercentages te verbeteren. De reden is dat ze niet begrijpen wat conversieratio’s eigenlijk meten. Het is niet het aantal kopers gedeeld door het aantal bezoekers. Dat is wat iedereen je vertelt.

In feite is de conversieratio van een website een maatstaf voor de “betrouwbaarheid”. Wanneer u op deze manier over conversieratio’s nadenkt, kunt u uw aantal kopers aanzienlijk verhogen. Er is een waar gezegde over verkoop en marketing dat de kern raakt van waar marketing en verkoop om draait. “Marketing gaat over het opbouwen van ‘waarde’. Verkoop gaat over het opbouwen van ‘vertrouwen’.” Wees begripvol en denk na als het gaat om conversieratio’s.

Mensen kopen alleen van mensen die ze aardig vinden, kennen en vertrouwen op Copywriting bureau. Die zin heb je waarschijnlijk al eerder gehoord. Als uw conversieratio’s slecht zijn, komt dat omdat ze u niet mogen, u niet kennen of u niet vertrouwen. U moet deze drie dingen verbeteren om uw conversieratio te verhogen. Ik weet zeker dat je een goed mens bent en als ze je ontmoeten en leren kennen, zullen ze je willen. Laten we ons concentreren op het ‘vertrouwen’-gedeelte van de vergelijking.

Welke vragen stellen klanten als ze uw website zien? Allereerst heeft elke prospect een behoefte of probleem dat moet worden aangepakt. De eerste vraag die ze stellen is: “Biedt deze website een ‘echte’ oplossing voor wat ik nodig heb of wil?” Dan vragen ze: “Weten ze echt van mijn situatie en wat deze uniek maakt?” “Is de persoon achter de website een oplichter die mij en mijn geld probeert te scheiden?” En tot slot kunnen ze vragen stellen als: “Kan ik er echt op vertrouwen dat deze oplossing mijn probleem daadwerkelijk oplost?” Welke veranderingen kunt u in het licht van deze vragen aan uw site aanbrengen en zullen deze veranderingen uw geloofwaardigheid vergroten of verkleinen?

Hier is een voorbeeld van een tactiek die de geloofwaardigheid vermindert. Dit wordt een “squeeze-pagina” genoemd. Dit is een speciale pagina die voor één doel is ontworpen: om uw e-mailadres te verkrijgen. Er is geen link om de pagina te verlaten, dus uw enige mogelijkheid na het bekijken van de pagina is het browservenster te sluiten of het e-mailadres over te slaan.

Persoonlijk voel ik me gemanipuleerd en geschonden elke keer dat ik een van deze pagina’s bezoek, en ik zal ze nooit mijn “echte” e-mailadres geven. Dat weet je en ik weet zeker dat je zo bent. Ik heb meerdere e-mailadressen. Je hebt echte om aan je vrienden te geven en gratis van Gmail, Yahoo en Hotmail die je neerlegt wanneer je een gratis rapport aanvraagt of je abonneert op een nieuwsbrief. Gratis e-mailadressen worden overspoeld met “speciale aanbiedingen”, dus we verwijderen en vervangen ze om de paar maanden. Ik geef nooit mijn echte e-mailadres omdat ik de oplichters van de squeeze-pagina niet vertrouw.

De enige mensen die dit feit van het leven niet kennen, zijn oplichters met perspagina’s. Het is gemakkelijk om vertrouwen te vernietigen, maar wat kun je doen om het op te bouwen? Hier zijn 11 bewezen tactieken om vertrouwen op te bouwen.

1. Verwijzingen – Dit werkt omdat u de persoon die doorverwijst kunt vertrouwen, niet omdat zij u niet vertrouwen. De getuigenis moet echter correct zijn geschreven. Het beste van alles is dat het alles zegt over de persoon die de recensie schrijft, zodat lezers kunnen nadenken over hun eigen omstandigheden. Voorbeeld: “Ik had 50 kilo overgewicht en dacht dat mijn leven voorbij was. Toen ontdekte ik XYZ Weight Loss Solution…” Zie hoe lezers zich kunnen identificeren met de persoon die de recensie geeft. Het lezen van dergelijke beoordelingen omdat ze in dezelfde situatie zaten, is als kijken naar hun ‘toekomstige zelf’ door een spiegel. Nu hebben ze een hoger niveau van vertrouwen opgebouwd dat website-eigenaren weten over hun unieke omstandigheden.

2. Garantie – Garantie schept vertrouwen omdat website-eigenaren nu achter hun producten staan. Lukt het niet, dan moet je het geld teruggeven.

3. Privacybeleid – Dit schept vertrouwen omdat lezers zich goed voelen wetende dat hun identiteit niet wordt verkocht aan andere marketeers. Elke zes maanden een nieuw e-mailadres krijgen is een hoofdpijn omdat het vol spam zit omdat de website het adres heeft verkocht. Hetzelfde geldt voor uw creditcardgegevens. Veel mensen zouden geen zaken doen op een website die veilig is en niet over de juiste beveiligingscertificaten beschikt.

4. Vermeld uw verzendkosten – Mensen willen niet weten dat de prijs van een artikel lager is dan de verzendkosten. Het is een geweldige vertrouwensmoordenaar. Post waar u een voorbeeld van de totale prijs kunt zien.