March 24, 2023

Over Shisha-gemeenschap

Shisha is een soort borduurwerk op het stoffen oppervlak om kleine spiegels te naaien om een ​​mooi ontwerp te krijgen. In feite betekent de term ‘shisha’ spiegel. Vaak aangeduid als spiegelwerk, is deze stijl van borduren vrij wijdverbreid in India en de buurlanden. Eerst werd een stukje mica gebruikt om een ​​reflecterend oppervlak te verkrijgen, later werd dit vervangen door een spiegeltje. Tegenwoordig worden soms spiegels van pailletten en plastic gebruikt, maar glazen spiegels worden nog steeds gebruikt en worden als wenselijker en traditioneler beschouwd.

Traditioneel werden ‘hooksahs’ gemaakt van geblazen glas, met een geverfde achterkant om ze meer reflecterend te maken. Het werd vervolgens zorgvuldig gesneden of geplet. Deze techniek wordt nog steeds gebruikt en het eindproduct wordt een ‘antieke waterpijp’ genoemd. voor meer informatie website Deze stukken ‘waterpijp’ worden gewaardeerd om hun handslijpsel en variatie in vorm en grootte als gevolg van handslijpsel en ondoordringbare onvolkomenheden in het glas. De zogenaamde ‘perfecte shisha’ of ‘geborduurd glas’ is machinaal gemaakt, dus dikker en vrij van defecten in maat of vorm.

De ‘shisha’ moet stevig aan de stof bevestigd zijn, zodat deze het gewicht van de spiegel of ‘shisha’ kan dragen. Deze techniek werkt vooral goed op stoffen met gedurfde prints in felle kleuren, en spiegels samen met mooie steken geven het hele ontwerp een andere dimensie. Spiegelborduurwerk wordt vaak gedaan om schoonheid toe te voegen aan verschillende maten tassen, hangers, kleding en woninginrichting. Spiegels vormen een integraal onderdeel van het totale ontwerp. Ze kunnen deel uitmaken van een motief dat in een geometrisch ontwerp is gerangschikt of in een bloem is geplaatst.

Eenvoudige rechte steken in meerdere richtingen worden aangebracht langs de omtrek van de spiegel en vastgezet met stof. De rand van de spiegel is nogal ruw, dus je kunt de draad en stof op hun plaats houden om de spiegel in de gewenste positie te houden. Traditioneel wordt het bevestigen van spiegels aan stof alleen gedaan met steken, zonder het gebruik van lijm of lijm. De decoratieve stiksels langs de omtrek van de spiegel houden hem niet alleen op zijn plaats, maar vormen ook een designcomponent.

Degenen die niet geïnteresseerd zijn of de traditionele methode niet kunnen volgen, kunnen een bijna vergelijkbare look bereiken met een plastic ring die er al omheen is genaaid. Deze ringen zijn ontworpen om de indruk te wekken van een decoratieve rand rond een spiegel. Je kunt ook een stuk materiaal krijgen waarin al een spiegel is ingebed.