March 24, 2023

Supplementen voor gewichtsverlies – de feiten

Supplementen voor gewichtsverlies zijn een rage, ze zijn overal en soms moeilijk te negeren.

Obesitas is een probleem waarmee 2/3 van de Amerikaanse en Britse volwassen bevolking en 15% van de tieners wordt geconfronteerd. Ik geef les aan jongvolwassenen van 17-24 jaar en ik ben getuige geweest van deze toename van obesitas in de afgelopen 10 jaar. Dit probleem met gewichtstoename is de afgelopen decennia steeds groter geworden en zorgt voor medische en emotionele problemen. Naarmate de taille van mensen groter wordt, neemt ook het aantal supplementen voor gewichtsverlies toe.

Hoewel de manier om af te vallen relatief eenvoudig is, is de uitvoering voor veel mensen lastig. Vaak zullen mensen zich tot supplementen voor gewichtsverlies wenden omdat het veranderen van hun eetgewoonten zo moeilijk is en het gebruik van supplementen en Lorazepam kopen kan soms helpen die uitdaging te verminderen en in theorie afvallen veel minder pijnloos te maken.

We willen ook snelle vooruitgang en direct resultaat. We willen fastfood, snel internet, snelle service en snel afvallen. We willen het allemaal en we willen het snel en pijnloos.

Laten we dus eens kijken naar supplementen voor gewichtsverlies. Ze vallen in twee grote categorieën; vrij verkrijgbare en voorgeschreven medicijnen. Receptsupplementen zijn alleen verkrijgbaar bij uw arts en apotheker.

Geneesmiddelen op recept zullen streng zijn getest door de Federal Food and Drug Administration (FDA). Ook de vervaardiging van deze producten zal worden gereguleerd.

Vrij verkrijgbare supplementen voor gewichtsverlies worden niet gereguleerd door de FDA en worden niet geclassificeerd als medicijnen. Aangezien ze niet als drugs zijn geclassificeerd, zal er geen regelgeving zijn over hun distributie of over het fabricageproces. Gewoonlijk zijn er geen strikt uitgevoerde wetenschappelijke onderzoeken die hun werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van het supplement voor gewichtsverlies evalueren.

Een voorbeeld van een afslanksupplement is Ephedra. Dit supplement heeft een goed slagingspercentage laten zien bij het afvallen, maar heeft ook veel ernstige bijwerkingen. Deze bijwerkingen zijn onder meer bloeddrukproblemen, hartproblemen en zelfs de dood. De media kwamen uiteindelijk bij Ephedra en dit zorgde voor een enorme deuk in het verkoopvolume van het supplement. Dit verbeterde de gezondheid van degenen die dachten dat het nemen ervan een gemakkelijke manier zou zijn om af te vallen.

Hoodia Gordonii is een ander supplement dat enkele medische gevolgen heeft. Er is een geloofwaardig gewichtsverlies in de kleine onderzoeken die zijn gedaan, maar slechts één type Hoodia heeft de P57-component die de eetlustremmer is. Er is enige pure Hoodia, maar er zijn in feite maar weinig fabrikanten die de authenticiteit en kwaliteit van het product garanderen. Er zijn ook enkele onderzoeken geweest die significante bijwerkingen in de lever hebben aangetoond.

Veel van de vrij verkrijgbare supplementen voor gewichtsverlies gebruiken ook cafeïne als hun actieve ingrediënt. Cafeïne droogt het lichaam uit en de klant voelt zich aanvankelijk ‘mager’. Dit gevoel wordt gevolgd door een opgeblazen gevoel wanneer het lichaam probeert zoveel mogelijk vocht vast te houden om te overleven. Het maakt allemaal deel uit van homeostase, waarbij het lichaam de vochtbalans constant houdt en als er te veel water verloren gaat, zal het zich aanpassen en meer vasthouden.

Kijk bij het kiezen van een afslanksupplement altijd naar de ingrediënten – zowel de actieve als de inactieve. Pillen bevatten vaak inactieve ingrediënten die een nadelige invloed op u kunnen hebben, soms zelfs zoveel als de actieve ingrediënten. Neem contact op met de apotheker als u andere medicijnen gebruikt om er zeker van te zijn dat er geen geneesmiddelinteracties bekend zijn tussen de tabletten die u al neemt en deze vrij verkrijgbare medicijnen die u overweegt.