March 24, 2023

Voordelen van het hebben van waterplanten in uw aquaria

Waterplanten zijn er in verschillende soorten en maten. Ze verfraaien uw aquaria. Tegelijkertijd houden ze uw aquaria gezond. Desondanks zijn er nog steeds mensen die plastic watersport betuttelen in plaats van de levende.

Eerlijk gezegd missen ze veel! Ze nemen de verkeerde beslissing om de plastic exemplaren te gebruiken, omdat levende waterplanten de volgende voordelen bieden:

· Overleving. Wanneer planten het proces van fotosynthese doorlopen, geven ze zuurstof af als bijproduct. Zuurstof wordt vervolgens verbruikt door of ingeademd door de vissen, waardoor ze kunnen overleven en gezond kunnen leven in uw aquarium.

· Opruimen. Waterplanten nemen de afvalstoffen van de vissen en het visvoer op. Ze zuigen zelfs schadelijke chemicaliën op en bieden in plaats daarvan de mogelijkheid voor nuttige bacteriën om te groeien.

· Veiligheid. Kunstmatige waterplanten zijn te koop bij dierenzweren. Net als bij levende waterplanten, zijn de kunstmatige planten goede aquariumornamenten. Maar het probleem is dat ze de vissen niet veilig houden. Kunstplanten hebben scherpe randen en vissen zijn er dus niet veilig bij. Levende waterplanten zijn natuurlijk en daarom zacht voor dierenhuiden.

· Alternatieve voedselbron. Als eigenaar van een gezelschapsdier is het uw belangrijkste taak om visvoer te verstrekken aan uw huisdierenvissen. Maar wat als je ze vergeet te voeren omdat je niet thuis was? Dan zit er niets anders op dan te wachten tot je thuiskomt. Onthoud dat ze het alternatieve voedsel van uw vissen kunnen zijn en tegelijkertijd variatie aan hun dieet toevoegen.

· Kooldioxide. De vissen ademen koolstofdioxide uit. Planten daarentegen houden koolstofdioxide laag en absorberen het zodat ze zuurstof kunnen produceren die vissen nodig hebben om te gedijen.

· Natuurlijke omgeving. Met levende waterplanten is uw aquarium uitgerust met een natuurlijke omgeving waarin de dieren zich succesvol kunnen voortplanten en groeien. Ze zorgen voor schaduw. Het kunnen goede schuilplaatsen zijn voor pasgeboren dieren. Het water dat net onder hen ligt, is meestal koeler en daarom kunnen dieren goede broedomstandigheden hebben.

· Algenresistentie. Algen beginnen uit te komen vanwege twee dingen: voedingsstoffen in water en licht. In het water levende lichamen kunnen alle voedingsstoffen in het water opgebruiken, dus het zou niet zo’n probleem zijn. Er kunnen echter waarschijnlijk wormen opduiken. Dus zowel de voedings- als de lichtniveaus moeten in balans zijn. Als je het goed doet, hoef je niet de moeite te nemen om je aquarium schoon te maken.