March 24, 2023

Wees vriendelijk met woningbouw

Als u uw huis vanaf de grond af laat bouwen, iets laat toevoegen of misschien dingen laat renoveren, huurt u waarschijnlijk aannemers in voor woningbouw. Hoewel u de dingen op de juiste manier en zo snel mogelijk wilt doen, wilt u nadenken over de effecten van uw project op uw buren. Onthoud dat dit mensen zijn die heel lang je buren zullen zijn, en je wilt het rustig en gemakkelijk met ze houden. Niets is erger in een woonsituatie dan wonen naast vijandige buren in een huis waarvan u de eigenaar bent en waar u niet meer weg wilt.

U wilt uw nieuwe woning sustainability zo snel mogelijk op orde hebben zodat u er in kunt trekken. Dat is volkomen begrijpelijk. U moet samenwerken met uw aannemer om dit zo snel mogelijk te laten gebeuren. Je hebt wel een bepaald tijdsbestek om te bouwen als de winter een seizoen is in jouw regio. Hoe graag u er ook zo snel mogelijk wilt intrekken, u moet nadenken over het geluid dat uw woningbouw gaat maken. Als je het echt goed wilt maken, praat dan met je buren over je project en de mogelijke werkuren voor je woningbouw. Misschien kun je een goede begin- en eindtijd bedenken zodat het lawaai draaglijk voor ze is.

Sommigen in de woningbouw beginnen graag al om zes of zeven uur ‘s ochtends. Dit valt misschien niet in goede aarde bij uw buren, maar een late start kan betekenen dat u weken of zelfs maanden aan uw bouwtijd moet toevoegen. Laat uw bemanning zo vroeg beginnen als ze geen luide dingen te doen hebben, maar laat ze wachten tot ten minste acht of negen uur ‘s ochtends voor dingen die wat lawaai kunnen maken dat irriterend kan zijn. Als ze in het weekend moeten werken, omdat ze nog langer moeten wachten om harde geluiden te maken, omdat mensen in het weekend graag uitslapen, ook al is het maar voor een uurtje.

U wilt er ook voor zorgen dat al het puin dat uit uw woningbouw komt, tijdig wordt opgeruimd. De meeste mensen in fatsoenlijke buurten zijn er trots op dat ze het schoon houden en hoe elk pand eruitziet. Hoewel mensen begrijpen dat er dingen zullen rondslingeren uit de woningbouw, wilt u ervoor zorgen dat uw bemanning aan het eind van elke dag blijft opruimen en dat afvalcontainers worden geleegd wanneer ze vol raken, zodat ze geen doorn in het oog. Deze kleine dingen kunnen een enorm verschil maken.

Als u merkt dat uw woningbouw langer duurt dan u dacht, kunt u altijd bij uw buren langsgaan om hen te laten weten wat er aan de hand is. Je kunt zelfs koekjes of iets lekkers meenemen om lekker te maken als je dat wilt. Hoewel de meesten begripvol zijn en het als niets zullen wegwuiven, is het een leuke bijkomstigheid en goed voor burenrelaties om ervoor te zorgen dat ze weten dat je begrijpt dat het lawaai hen kan overkomen en dat je wilt dat je huis net zo graag wordt gedaan als zij. .